Welke Bijbelse thema’s helpen ons om verder te kijken dan de dag van vandaag? Corona stelt ons voor nieuwe en ingrijpende vragen. Voor de lopende praktijk van het predikantswerk is er reeds een divers cursusaanbod. Maar hoe kijken we verder vooruit, en welke Bijbelse thema’s helpen ons daarbij? ‘Aan Babels stromen’ gaat over vervreemding en verlies, maar ook over dromen van terugkeer en herbouw.

Aan Babels stromen zal een digitale bijeenkomst zijn met twee korte inleidingen, verzorgd door Samuel Wells en Almatine Leene. Wells is vicar van St. Martin in the Fields in Londen en hoogleraar ethiek aan Kings College, Londen. Leene is Theoloog des Vaderlands, predikant in Hattem (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt) en docent dogmatiek en kerkgeschiedenis aan de Hogeschool Viaa in Zwolle.

Na de twee inleidingen is er de gelegenheid om in groepjes van 4-5 personen door te praten.

Praktische gegevens
Alles digitaal, gewoon vanuit huis te volgen!
Datum en tijd: donderdag 20 april, 14.00-16.00 uur
Bijdrage: gratis
Opgave: voor 6 april, via www.predikanten.nl

In de week voorafgaand aan de Predikantendag wordt aan de deelnemers een mail met de link voor het bijwonen van de Predikantendag gestuurd.

En dan…
Bekijk ook de liturgische viering die voorafgaand aan de ALV wordt uitgezonden en praat mee op de ALV van 21 april (de ALV is alleen voor leden van de BNP). Meer informatie op www.predikanten.nl.