Heeft u zich al aangemeld voor het Preekfestival op dinsdag 17 september in Amersfoort? Op deze dag, mede-georganiseerd door de BNP, staat de preek centraal.

Het programma is nog in ontwikkeling, maar ondertussen worden ook de contouren zichtbaar. De dag begint om 10.30 uur in de St. Joriskerk in Amersfoort met een plenaire bijeenkomst. Hier zullen onder andere enkele bekende Nederlanders, die geregeld ter kerke gaan, het woord krijgen. Wat beleven ze aan een kerkdienst/preek? Waar raakten ze van onder de indruk? Wat inspireerde hen? Wat niet?

Na de plenaire opening zijn er vier rondes van workshops, waarbij u telkens uit ongeveer 8 verschillende programma’s kunt kiezen. Een kleine greep uit het aanbod:
– Boeiend preken
– Prediking als gevecht van de ziel
– Laat de verbeelding preken
– Preken in een migrantenkerk
– Op de woorden letten – in de leer bij dichters
– Preektijgerinnen door de eeuwen heen
– Preken die jongeren raken.

De dag wordt afgesloten met een plenaire bijeenkomst met een korte liturgische viering in de St. Joriskerk (17.45-18.30 uur).

Alle informatie over het preekfestival staat op www.preekfestival.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden en tickets bestellen. Een ticket voor de hele dag kost € 35,00 euro (exclusief lunch).