Nieuwe maatregelen rond Corona-virus

Predikantendag afgelast

Gisteravond kondigde de overheid nieuwe maatregelen aan in verband met het Corona-virus. Ook kerken en predikanten merken hiervan de gevolgen. Tot en met Pinksteren mogen er geen bijeenkomsten worden gehouden, met een uitzondering voor uitvaarten en kerkelijke bruiloften. De maatregelen leggen beperkingen op aan de dienst van predikanten en voorgangers, maar gelukkig maakt het velen ook creatief.

De BNP adviseert predikanten en voorgangers de voorschriften van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) te volgen. Ook kerken hebben soms richtlijnen geformuleerd. Zie daarvoor de websites en informatie van de verschillende kerken (zie b.v. deze site voor de PKN ). Nuttige informatie is ook te vinden op de website van de BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen) (zie deze link )

In verband met de gisteren afgekondigde maatregelen, gaat de Predikantendag op 12 mei niet door. Een alternatief wordt in het najaar aangeboden: de Emeritidag op 11 november rond het thema ‘groene theologie.’ Nader bericht volgt.

Wat betreft de BNP: wij zijn voor vragen net als altijd telefonisch (030 2716133) en per mail (bnp@predikanten.nl) bereikbaar. Bij afspraken wordt gekeken naar de noodzaak ervan.