Op dinsdag 12 mei is de Predikantendag van de BNP met als thema Kerk ǀ Event. Terwijl het kerkbezoek blijft dalen trekken events vanuit kerkelijke/christelijke organisaties volop belangstelling. Het openlucht evenement The Passion wordt elk jaar door duizenden bezocht, en door miljoenen op tv bekeken. In dorpen en steden komen nieuwe kerkvormen op, zoals Kliederkerk, Kerk voor het dorp, Choral Evensong en allerlei andere initiatieven.

Na een gezamenlijke start waarin het traditionele verenigingsmodel van de kerk en het moderne event tegenover elkaar worden gezet, zijn er drie rondes van workshops. Deze workshops laten de deelnemers kennismaken met uiteenlopende vormen van Kerk en Event. Vragen die telkens terugkeren zijn: zijn dit nieuwe vormen van gemeenschap en kerk? En: wat betekenen deze ontwikkelingen voor het beroep en ambt van de predikant?

De inleiding van de dag wordt verzorgd door Liuwe Westra en Marten van der Meulen. De workshops worden o.a. geleid door Betsy Nobel, Joost  Schelling, Door-Elske Cazemier, Nico van Splunter en Hans de Waal.

Programma
9.00 uur   inloop
10.15 uur liturgische opening
10.45 uur Kerk en Event – Liuwe Westra en Marten van der Meulen
12.00 uur workshopronde 1
12.45 uur lunch
14.00 uur workshopronde 2
15.00 uur workshopronde 3
15.45 uur afsluiting

datum en plaats: dinsdag 12 mei; De Schakel, Oranjelaan 10 Nijkerke BNP; niet-leden: € 40,00 (incl. koffie/thee en lunch)
toegang: vrij voor leden van de BNP; niet-leden € 40,00 (incl. koffie/thee en lunch)
meer informatie: www.predikanten.nl

AANMELDEN kan tot 28 april via www.predikanten.nl